Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ


Το Μέλι Κουμαριάς συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της  Κουμαριάς (Arbutus Unedo) και είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).Συνοδεύει ιδανικά τυριά όπως το Mescarpone, Robiola και η Ricotta ή παγωτά και μους λευκής σοκολάτας στα οποία αναδεικνύεται η αντίθεση των γεύσεων.


 Ένα ιδιαίτερο μέλι κατευθείαν από τις ορεινές περιοχές των Τζουμέρκων Άρτας

πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Περιέχει την ουσία Aubutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες. Επίσης χρησιμοποιείται σαν διουρητικό, σαν αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος καθώς και για λοιμώξεις των βρόγχων. Οι θερμίδες που προσφέρει στον οργανισμό είναι λιγότερη από τα άλλα μέλια λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, φρουκτόζης, έτσι συνιστάται και σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για Διαβητικούς τύπου Β΄.
Σύμφωνα με το Institut für HonigAnalytik στη Βρέμη και την Kraft του Μονάχου περιέχει:0,0% σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη)36,1% φρουκτόζη28,9 γλυκόζη1,7% μαλτόζη1% τυρανόζη19,5% υγρασίαph 4,5
Η ανθοφορία της κουμαριάς ξεκινά από τον Νοέμβριο στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ μέχρι αργά την άνοιξη.
Το μέλι Κουμαριάς ξεκινάει να συλλέγετε σε αυτήν την παρθένα περιοχή και αποτελεί την πρώτη παραγωγή της χρονιάς .Για όσους γνωρίζουν η πετυχημένη ανθοφορία της Κουμαριάς σημαίνει σχεδόν σίγουρα επιτυχημένη μελισσοκομική χρονιά και υγιή & δυνατά μελίσσια .Μετά τον τρύγο φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του από τις εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα, εν συνεχεία αποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία χώρο, έτοιμο να διατεθεί προς κατανάλωση σε βάζα του κιλού.

θα μας βρείτε και στο : http://www.melopitharo.gr/

3 σχόλια:

Exagono είπε...

Παντα τετοια φιλε ,καλους τρυγους.

Thomas είπε...

Καλησπέρα,
Πότε περίπου κάνεις τον τρύγο στην Κουμαριά ?
Θωμάς.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΡΥΓΉΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου